Werkwijze & soorten voedingsadvies

Intake gesprek

Tijdens een eerste consultatie krijgen we een globaal beeld van jou als persoon. Hierbij vragen we naar jouw dagelijkse gewoontes, eetpatroon, beweging, medicatie, ... Het volledige plaatje zal vervolledigd worden zodat we advies kunnen geven op maat. Hierdoor kunnen we de basis van je eetpatroon behouden en bekijk we welke richtlijnen voor jou haalbaar zijn.


Duur: 75 minuten 

Prijs: €65


Ook beschikken we over consultatiepakketten, deze zijn aan voordeligere tarieven. 

Tweede consultatie

Tijdens de tweede consultatie bekijken we of de richtlijnen en het persoonlijk dagschema haalbaar zijn. Bijkomende vragen worden beantwoord en ook het eetdagboek wordt hier bekeken. 


Kom je voor gewichtsverlies, ondervoeding of sportvoeding? Dan wordt er ook een lichaamsanalyse uitgevoerd om te bepalen hoeveel energie je lichaam nodig heeft. 


Duur: 45 minuten

Prijs: €35
Opvolgconsultaties

Opvolgconsultaties zijn bedoeld om je te motiveren en om ons te verdiepen in bepaalde onderwerpen. Enkele voorbeelden zijn; etiketten lezen, tussendoortjes, voedingsvergelijkingen, recepten, tips omtrent mindfull eten, ... alles wat er toepaselijk is voor jouw voedingspatroon! 


Duur: 30 minuten

Prijs: €30

Soorten voedingsadvies 

Gewichtsverlies

Samen gaan we deze uitdaging aan en bepalen we doelen. Het eerste consult wordt er nagegaan wat het gewenste gewichtsverlies is en wat er haalbaar is naargelang de samenstelling van jouw lichaam! We behouden de basis van jouw eetpatroon en leren je alle tips en tricks omtrent gezonde voeding. Naast voedingstips gaan we ontdekken hoe je honger- en verzadigingsgevoel aanvoelt, luisteren naar je lichaam is de sleutel tot succes! 

Diabetes type 1 & 2

Als diabeteseducator kan je bij mij terecht voor alle informatie omtrent diabetes. Wat is diabetes? Hoe werkt jouw medicatie? Wat omtrent voeding en beweging? Wanneer zal je een te hoge of een te lage suiker hebben? ,... Als erkende educator heb je dan ook recht op terugbetalingen en wordt er nauw samengewerkt met de huisarts! 

Hart & vaatziekten, verhoogde cholesterol 

Hartvriendelijke voeding is zeer belangrijk bij hartpatiënten of mensen met een verhoogde cholesterol. Deze voedingstips gaan voornamelijk omtrent de vetsamenstelling en gezonde voeding.

Verhoogde bloeddruk 

Bij een verhoogde bloeddruk kijken we voornamelijk of er sprake is van overgewicht en de zoutinname. Hierbij worden tips en alternatieven gegeven omtrent een zoutbeperking in de voeding. 

Sportvoeding

Sportvoeding kan een puzzelstukje zijn dat ontbreekt in je puzzel! Uiteraard is training en talent zeer belangrijk, maar voeding kan net zorgen voor dat tikkeltje meer! Denk maar aan hoeveel energie jouw lichaam nodig heeft, Krijg je dagelijks je voedingstoffen binnen in de juiste mate? Wil je net iets meer presteren dan komt een aangepast voedingsschema zowel voor rustdagen als trainingsdagen van pas! 

Vegetarisme en veganisme

Eet je graag vegetarisch of veganistisch? Dan is ook voedingsadvies op zijn plaats om geen voedingstekorten te bekomen. Sommige voedingsstoffen worden gemakkelijk opgenomen in ons lichaam en sommige niet. Denk maar aan ijzer, want ijzer uit dierlijke producten wordt vaker beter opgenomen dan uit plantaardige producten. 

Maag- en darmproblemen

Maag- en darmproblemen is een veel voorkomend probleem. Last van winderigheid, een afwisselende stoelgang, een opgezwollen gevoel, ...? Dit is heel herkenbaar bij maag- en darmproblemen. Het eerste consult overlopen we de algemene klachten en geven we voedings-en leefsstijlstips. Werken deze niet voldoende? Dan is er misschien sprake van een voedselintolerantie, hierbij starten we vaak met het low FODMaP dieet om de tolerantie te achterhalen.

Voedingsallergieën of intoleranties

Met behulp van een bloedonderzoek kan een voedingsallergie achterhaald worden. Hier is het verplicht om je voedingspatroon aan te passen. Denk maar aan een allergie voor kippenei, koemelk, noten, pinda, schaaldieren, gluten, ... Een voedingsintolerantie kan niet worden achterhaald via het bloed of andere testen. Hierbij worden voedingsmiddelen geëlimineerd en als de klachten afnemen dan is het duidelijk voor welk voedingsmiddel je intolerant bent. Een diëtiste is aangewezen, probeer dit niet op eigen houtje! 

Nierpatiënten

Als je nieren achteruit gaan kan dit geremd worden door onder andere medicatie maar ook door voedingsadvies. Denk maar aan zout, kalium en fosfor., deze voedingsstoffen worden beperkt. Ook zijn er terugbetalingen voorzien voor nierpatiënten.